Knäck matfrågan inför festivalen

Festival och mat behöver inte alltid gå hand i hand, men maten kommer alltid vara viktig. Det mesta som äts ute är dessutom godare och även enklare mat är mycket uppskattat på festivaler. Att packa ner det där paketet knäckebröd från Wasa.com kan vara det bästa du gör för att ha något att ta till när det behövs. Just knäckebröd har dessutom den bra egenskapen att kunna användas på olika sätt. Så ta en titt på vilka sorter det finns, var kreativ och prioritera utrymmet i packningen eftersom ett paket knappt väger något alls. För dig som önskar större variation i matvalet finns det mycket inspiration att hämta.

Variation av smaker och kombinationer

Knäckebröd från wasa.com är så mycket mer än ett enkelt hårdbröd som står i skafferiet. Sannolikt finns det fler sorter att välja mellan än du sett på hyllan i butiken. Utbudet av knäckebröd är stort och variationen innebär att det sällan räcker med ett paket när du ska iväg på festival. Vad du tycker om är en smaksak, men våga gärna testa nytt. På festival är det dessutom roligare att äta om du inte behöver knapra på samma sort en hel helg, så tänk på variationen. Form och färg är kanske det minst viktiga, men smakupplevelsen är unik mellan de olika sorterna. Det finns varianter med kanel som passar extra bra med ett äpple, medan sesamfrön passar till en värmande soppa. Förvånande nog finns det även små snacks som passar utmärkt att ha med i väskan och knapra på.

Mångsidigt och hållbart

Det är inget vidare att stå med en soggig smörgås som du glömt längst ner i väskan. Då är det bättre att packa ner bra mat som håller ett par dagar. Ett knäckebröd från wasa.com kommer aldrig torka och bli trist som annat bröd eftersom det redan är torrt och fint. Packa helst ner knäckebrödet i en plastpåse för att stänga ute fukt. Knäckebröd är också ett suveränt komplement till müsli om det smulats sönder i väskan. Det är också trevligt att ha med några tillbehör som kompletterar och piggar upp knäcket. Att packa ner smörgåspålägg som är kylvaror är sällan en bra idé. Däremot finns det bra alternativ, som mjukost i tub eller marmelad, som faktiskt klarar sig tillräckligt länge för att hinna ta slut innan de blir dåliga. Det funkar också fint att skiva frukt och lägga på knäcket. För dig som vill ha en färdig variant finns sandwich, ett dubbelknäcke med fyllning som kan ätas som en mindre måltid. En sandwich från wasa.com är snäppet vassare då de finns med hummus, ost med örter, smak av pizza och även sourcreme & onion.

Nyttigt och mättande

Festivaler med övernattning i tält innebär ofta mycket snabbmat, förberedd matsäck eller enkla rätter över spritkök. Det är enkelt och gott, men inte alltid det bästa. Då är det bra att veta att knäckebröd kommer hålla ordning på din mage. Med det stora innehållet av fibrer och fullkorn har magen mer att jobba med och du kommer känna dig mätt en längre stund. Självklart finns det glutenfria alternativ för dig som behöver det.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight