Kom i form inför festivalen

Det är härligt att känna dig i form, speciellt om du ska göra något kul som att gå på festival. Du kan på några veckor få fina resultat om du är villig att göra jobbet. För att få ut så mycket som möjligt av träningen är det en bra idé att satsa på basövningar som inkluderar flera muskelgrupper samtidigt. En sådan övning är chins. För att du ska kunna göra chins behöver du en chinsstång. Om du inte vill gå till gymmet är det perfekt att investera i en egen chinsstång som du kan ha hemma. När du har utrustning för att kunna träna hemma ökar du chanserna för att träningen ska bli av. Tänk på att sätta rimliga mål.

Träna kroppens stora muskler

Förutom att köpa hem en chinsstång kan det vara bra att ha hantlar, en matta och eventuellt några kettlebells. Basövningar som är bra att träna är chins, knäböj, marklyft, rodd och utfall. Tänk på tekniken när du styrketränar för att undvika skador. Med dessa enkla styrkeövningar kan du ta dig väldigt långt och få fina resultat på kort tid. När du ska komma i form är det viktigt att fokusera på att bygga upp muskelmassa. Muskler förbränner fett även när du inte tränar. Om du samtidigt som du bygger muskler minskar på underhudsfettet kan du komma god i form.

Maten spelar roll för formen

Träningen utgör en stor del för att kunna uppnå en god form inför festivalen. Men maten spelar också en betydande roll. Det finns två enkla kostråd som kan ta dig väldigt långt. Det första är att låta frukt och grönsaker utgöra ungefär 50 procent av din tallrik varje måltid. Det andra är att minimera sockerintaget. Livsmedel som innehåller mycket socker ger många kalorier per gram men ingen direkt mättnad eller näring.

Håll i träningen

När du har gjort jobbet kommer du att känna dig i toppform när det är dags för festival. Njut av festivalen även om du inte har nått dit du vill. Ett annat tips är att försöka hålla igång träningen även efter festivalen. Då kommer det vara enklare att bygga upp en toppform inför nästa gång du ska på festival.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight