Mat för festival

Festival. Festyra… Kanske övernattar ni i tält? Eller besöker ni kanske festivalen bara på dagtid och sover i hemmets trygga vrå om natten? Har du turen att bo i närheten av festivalen, eller lycI Have The Best Viewkats få hyra en stuga under ditt besök så finns möjligheten att ta med egen mat till festivalen. Langos, burgare och korv i all ära, men nog kan det vara gott att få någonting annat ibland? Här följer några förslag på mat som är lätt att göra i förväg och som håller sig god och fräsch under hela dagen. I vissa fall kan det vara bra att investera i en liten frysväska för maten, eller matlådor som fungerar som kylklampar. Dessa matlådor finns att köpa på nätet och i vissa butiker. Locket läggs sedan i frysen och när det sätts på matlådan fungerar den som kylklamp under mellan 12 till 18 timmar.

Wraps

Wraps är perfekt picknickmat. Oavsett om du ska till stranden eller på festival så är dessa praktiska att ha med. Wraps kan göras av tunnbröd, tortillabröd eller till och med tunna omeletter om du är ute efter någonting riktigt matigt. Dessa fylls sedan med valfri fyllning innan de rullas ihop. Linda gärna in dem i smörpapper så att de håller sig fina hela dagen. Exempel på fyllning kan vara kyckling i curryröra, tonfisk, sallad, korv och potatissallad eller i princip vad som helst som inte är allt för rinnigt och som du tycker är gott.

Pasta, sallad och pastasallad

Pasta och sallad är ännu en oslagbar kombination. Men sallader kan kombineras i det oändliga. Blanda sallad, kall potatis, lite chorizo och purjolök med en smarrig vinägrett, eller varfcrowd at concertör inte pasta, sallad, ost och kyckling med någon god dressing. Sallad kan kombineras med alla möjliga sorters pasta och även gryn. Var inte rädd för att prova till exempel matvete, mathavre, bulgur och quinoa. Alla passar bra i både kall och ljummen sallad.

Smarriga recept på bra festivalmat finns på många sidor på internet. Ett bra exempel är matklubben.nu där du kan hitta recept på det mesta oavsett vad du tycker om att äta.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight