Ordna din egen vinprovarfestival i trädgården

Trots att snön fortfarande viner kring knutarna är det inte långt kvar till våren och härliga trädgårdsfester. Vill du ha något härligt att planera inför och dessutom göra din trädgårdsfest till något alldeles extra? Då kan du ordna din egen vinprovarfestival hemma i din egen trädgård. Här berättar vi hur du ska göra för att den ska bli riktigt lyckad.

Investera i goda viner

För att du ska kunna ordna en härlig vinprovning är det viktigt att först investera i goda viner. Visst kan du trängas på Systembolaget, men låter det inte trevligare att få vinet levererat hem till dörren? Med hjälp av Vinoteket kan du få just det. De har dessutom ett brett utbud av högkvalitativa viner att välja bland. När du ska ordna en vinprovning är det också bra att välja ut några olika sorters vin att prova. Vad sägs om exempelvis olika chablis- och amarone-viner? Det kan också vara kul och festligt att ta med några mousserande viner på vinprovningen. Det fina med Vinoteket är att de har så kallade temalådor med olika typer av samma sorts vin. Det gör det enkelt att beställa hem några olika och jämföra. Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på för att ordna en riktigt lyckad vinprovning som ett proffs.

Skapa festivalstämning

För att det inte bara ska bli en vinprovning utan mer som en festival så är det viktigt att lägga lite tid på att skapa rätt känsla. Efter en tid med en pandemi där många trädgårdsfestivaler har ställts in så kommer dina gäster att bli extra nöjda över lite festivalkänsla. För att du ska få till en miljö som liknar den på en festival behövs naturligtvis mat och underhållning. Vad säger egentligen festival mer än en food truck? Här hittar du mängder av food trucks som går att anlita för catering. Satsa gärna på någon typ av mat som passar det vin ni ska prova.

Underhållning behövs givetvis också. Undersök om det finns några lokala band eller musiker som kan tänka sig att spela i din trädgård. Skulle du inte få tag på livemusik går det även bra med Spotify och ett par bra högtalare.

För att festivalkänslan ska bli komplett bör du också satsa på många mysiga sittplatser i trädgården. Ställ ut bänkar och släng ut mysiga kuddar här och där. Där kan dina gäster sedan sitta och njuta och diskutera de viner ni har provat. Slutligen är det viktigt att dekorera trädgården. Sätt upp vimplar och ljuslyktor som lyser upp när kvällen kommer. Lite infravärme kan också vara bra om det blir kyligt på kvällen.

När du ska ordna den här typen av fest är det även bra om du har lite koll på väderleksrapporten så att du inte råkar planera din fest när det är blåst och skyfall på gång. Leta efter en period där väderleken verkar bli stabil och lägg din fest där för att minimera risken för att allt blåser och regnar bort.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight