Summerburst 2017

Summerburst är en otrolig populär musikfestival som är inriktad på elektronisk musik. Festivalen skapades 2011 och finns både i Göteborg och i Stockholm. 2011 besökte över 13 000 personer festivalen och under 2014 års festival var besökarantalet i båda städerna över 100 000 personer. För de som inte hade chansen att gå på festivalen, eller helt enkelt vill återuppleva minnet av den, finns det Summerburst the 3D Movie som visar både musikakter och unika intervjuer. Man måste vara 18 år för att gå på festivalen eftersom det säljs alkohol på området.

Justin Bieber till Summerburst

Justin Bieber till Sverige nästa sommar är nyheten som fick alla Summerburst-fans att jubla. Bieber beskrivs som en artist som har lika mycket inflytande på popmusiken som den elektroniska dansmusiken. Han kommer till spelningen i Stockholm men inte till Göteborg. Bieber kommer ha avslutat en spelning i Stavanger i Norge precis innan Summerburst. Han har fått blandad kritik vid sina tidigare spelningar i Sverige. En del kritiker säger att han är oengagerad och verkar vara trött medan andra beskriver honom som rena explosionen på scen. Justin Bieber har haft stora framgångar på listorna men samtidigt brottats med problem vid sidan av scenen.

Medverkande artister vid Summerburst

Förutom världsberömda Justin Bieber, kommer även duon Axwell/Ingrosso till Summerburst. Gruppen består av tidigare Swedish Mafia-medlemmar som har skapat en ny svensk musikgrupp. Deras första framträdande skedde i juni vid Governors Ball Music Festival år 2014. Under 2014 turnerade de i Indien och framförde musik från sitt album som gavs ut i slutet av samma år. Under 2015 släppte de många singlar och videotrailers. De uppträdde i Göteborg under Summerburst förra året och gjorde stor succé. Många nya låtar har släppts under 2016 som till exempel ”Thinking about you”, ”Barricade” och ”Dark River” som de även spelade under sitt framträdande.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight