Skapa hemkänsla på festival

Vi människor tenderar till att vara revirdjur. Vi vill gärna boa in oss, skapa något som känns som vårat. Att uppnå det på festival är inte alltid helt lätt, utan tältet blir ofta bara en sovplats medan man flyter omkring fram och tillbaka mellan konserter och andra aktiviteter. Men det behöver inte bara vara så, utan det går att med enkla medel skapa något som känns mer som ett hem än som en tillfällig förvaringsplats för kroppen.

Bygg ett läger
Ett bra sätt att skapa känsla för där du bor på en festival är att samla flera kompisar som är på samma ställe och bygga upp ett eget tältläger. Bygg tälten i en cirkel runt en öppen plats där ni kan ha enkla sittmöbler och kanske en lägereld om man får elda på platsen. Att omge sig med människor man tycker om och har roligt med är alltid viktigt, ännu mera så när man är på en festival. Lämna glädjedödarna hemma!

Flaggor och affischer
Att ha en lägerflagga med en egen symbol på är inte bara ett enkelt sätt att skapa en gruppkänsla på. Det är också den bästa vägvisaren ni kan få när ni ska ta er hem till lägret genom en skog av tiotusen likadana kupoltält efter en konsert. Om ni vill få lägret att kännas ännu mera ombonat kan man köpa billiga ramar och snygga posters för att verkligen visa att det är där ni bor under de här dagarna.

Kostrzyn Nad Odra, Poland - August 01, 2014:  Young people walking through the campground, Woodstock festival stage in the background. 20th Woodstock Festival - the biggest open air ticket free rock music festival in Europe.

Kostrzyn Nad Odra, Poland – August 01, 2014: Young people walking through the campground, Woodstock festival stage in the background. 20th Woodstock Festival – the biggest open air ticket free rock music festival in Europe.

Bekvämligheter
Att vara på festival behöver inte betyda att man inte kan ha det mysigt i tältområdena. Se till att ha matlagningsmöjligheter, minst i form av ett spritkök, gärna en portabel kyl eller en ismaskin om det finns el, samt tillgång till dusch och toaletter nära.

Hyr en husvagn
Tält i all ära, men att sova på marken är inte särskilt bekvämt. För den mer rutinerade besökaren rekommenderas istället att hyra (eller köpa) en husvagn. Det är mycket värt att faktiskt ha en dörr att kunna stänga om sig när man ska ladda batterierna inför nästa dags konserter och andra äventyr.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight