Så packar du smart till festivalen

Sommar och festivaler går ihop som ler och långhalm och vårt avlånga land bjuder på en hel uppsjö av olika festivalupplevelser. Det finns allt ifrån små dagsfestivaler där nya osignade band spelar till trendiga och välbesökta cityfestivaler. Sen har vi förstås också festivalgiganterna ute i våra skogar som drar både stora namn och stora publikmassor. Vilken sorts festival som passar dig bäst glastonbury_festival_-_camping_east_of_the_pyramid_stage_area_-_geograph-org-uk_-_1388959vet du säkert redan själv, men hur står det till på packningsfronten? Många festivalbesökare tar ofta med sig för mycket grejer som egentligen inte behövs, men glömmer det mest väsentliga. Snygga regnkläder kommer du säkert ihåg att ta med, men det är lätt hänt att packa en outfit för mycket och låta silvertejpsrullen stanna hemma.

Underlätta för dig själv – skriv en festivalpacklista

Om du någonsin har sett nyhetsklipp från ett festivalfält efter att musikgästerna spelat färdigt och besökarna åkt hem, då vet du nog att folk tenderar att ta med sig för mycket saker till festivaler. En bra regel är att skriva en packlista innan du börjar lägga ner saker i väskan. Då blir det svårare för ett extra par skor eller en tredje rolig festhatt att slinka ner, samtidigt som du får en välbehövlig överblick över vad du har med dig. Tänk på att Sveriges väder är ombytligt, så om festivalen varar i ett par dagar är det klokt att packa med alla väderlekar i åtanke. En regnjacka, solglasögon och en varm tröja är väsentliga ingredienser i varje festivalbesökares väska. Glöm inte regnstövlarna! Men packa även ett par vanliga skor, för blir det riktigt soligt väder kan regnstövlarna förvandlas till ett växthus i plast runt dina fötter. Badkläder kan också vara aktuellt. Vissa festivaler ligger nära badplatser och några har till och med pool på området.

Festivalpackningens a och o

Det kan även vara bra att ha med lite mer otippade saker, som silvertejp ifall ditt tält går sönder, en portabel mobiltelefonladdare när laddningskön är alltför lång, och en uppsättning roliga drinkpinnar för att få till den ultimata feststämningen i ditt camp. Nödproviant i form av ett paket riskakor, konservmat, knäckebröd och tubostar kan vara räddaren i nöden om olyckan är framme och din plånbok försvinner. När du väl är inne på festivalområdet kan det vara långt till närmsta apotek. Det skadar därför inte att packa ner ett miniapotek. Värktabletter, våtservetter, desinfektionssprit och solskydd är bra exempel på sådant du kan komma att behöva. Kanske allra viktigast när du packar är att se till att ha en bra väska. En tålig ryggsäck i läder eller en fjällvandringsväska är två bra exempel på sådana. Vilken väska du än väljer, se till att den är riktigt hållbar. En väska av hög kvalitet är a och o när det kommer till festivalpackning.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight