Udda festivaler för nya upplevelser

 

Trött på att alltid se samma artister och framträdanden? Flyter matstånd, t-shirtförsäljare, upplevelser och festivalminnen ihop till en enda röra? Var inte orolig. Världen är en stor och spännande plats, full av förunderligheter och nya upplevelser. Det finns gott om festivaler som hyllar det udda, och uppmärksammar det som vi inte ens visste existerade. Vill du vara med om något nytt och spännande finns det många unika och udda festivaler att besöka.

Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake

Sugen på att jaga en ost nedför en lång backe? Sedan många år tillbaka firas den traditionella ostrullningsfestivalen på Cooper’s Hill i närheten av Gloucester i England. En stor rund Gloucesterost sätts i rullning nedför Cooper’s Hill, och hundratals tävlande sätter efter osten i jakt på att bli den första över mållinjen och vinna osten. Den här blandningen av besynnerlig sport och traditionellt spektakel har växt till en världskänd folkfest som lockar åskådare och deltagare från hela världen. En roliga och annorlunda upplevelse.

Roswell UFO Festival

1280px-CheeseRolling1947 kraschade någonting utanför staden Roswell i New Mexico. Militären gick först ut med att det var ett flygande tefat som hade kraschlandat, men drog snart tillbaka det påståendet och menade att det bara var en väderballong. Något som har fått många att tro att det i själv verket rör sig om en konspiration och att det faktiskt var utomjordingar som landade. Den här kontroversen har lustigt nog lagt grunden för en stor festival som hålls årligen i Roswell. Tusentals människor samlas för att klä ut sig till utomjordingar, lyssna på föredrag om UFO:n, köpa böcker och prylar på UFO-temat, diskutera, festa och delta i den stora UFO-paraden. Festivalen är självklart öppen för alla, även UFO-skeptiker.

Monkey Buffet Festival

I den Thailändska staden Lopburi vördar man de lokala makakaporna, som man anser bringar tur och lycka. Aporna har fritt spelrum i staden, och en gång per år hålls en festival till deras ära. Då fylls gatorna runt templen med tonvis med frukt, grönt, och andra godsaker som makakerna fritt får njuta av. För oss hårlösa apor finns det också mycket att njuta av på festivalen, som musik, dans, mat, och apkostymer att klä ut sig i.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight