Så klär du dig för festivalen

 

Festivaler är en upplevelse för livet. Musik, människor, möten, mat, och mycket annat oförglömligt. Men de är även en krävande upplevelse. Inte minst när det kommer till att klä sig. De kan bjuda på alla fyra årstiderna på en och samma dag. Du kan på en kort stund få uppleva stekhet sol, lera, regn, och oväntade äventyr. Hur klär man sig för alla möjliga situationer, när man dessutom har begränsad packning och få möjligheter till att byta om?

Lager på lager

Hur väljer man outfit när det är stekhet sol på dagen och ruggigt kallt på kvällen, och man inte har någon chans att byta om? Svaret heter lager. En skjorta eller kofta kan knytas runt midjan dagtid, för att sen tas på senare när det blir svalare. En scarf eller två kan också knytas någonstans för att användas senare. Eller användas för håret när det har börjat anta det festivaltypiska fågelboutseendet efter tre dagar.

Festival t-shirten
Finns det något mer klassiskt festivalplagg än t-shirten? Och självklart ska t-shirten säga något. Det kan vara en t-shirt med ditt favoritband, märke, djur, lag, eller bara någonting som säger vem du är. För t-shirten är mer än bara ett plagg – den är en innehållsdeklaration, ett statement, och ibland även en kontaktannons. Den säger något när musiken är för hög för ord. Den mest unika t-shirten gör du naturligtvis själv. Hitta eller designa ett tryck som du gillar och står för, och använd någon av de tjänster som trycker din egen t-shirt med tryck på beställning.

Välj rätt skor

Close Up Of Friends In Wellington Boots Walking To Festival

Det kan vara frestande att välja lätta sandaler under varma sommardagar, men på en festival kan det vara något man bittert får ångra. Dels så blir det mycket promenerande mellan olika scener och matplatser, så det behövs något bekvämt på fötterna, och i trängseln är det lätt hänt att någon trampar dig på fötterna. Välj hellre då ett par sneakers, kängor eller liknande. Eller varför inte ett par rejäla gummistövlar.

Praktiska tips:

  • Regnkläder är ett måste. Oavsett vad väderprognosen säger. Festivaler är regnmagneter, och att bli blöt, frusen och förkyld är en svår stämningssänkare.
  • Ta inte med dig något du inte är beredd att förlora. Festivalbesök är en strapats, och inte alla plagg överlever. Se även till att ha backup-plagg så at du inte behöver resa hem naken.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight