Festivaler i Stockholm

Som Sveriges huvudstad och största stad är det kanske inte förvånande att Stockholm varje år är värd för en rad olika festivaler, med olika teman och målgrupper. De flesta är mycket välbesökta, och det är inte bara Stockholms invånare som åtnjuter dessa festivaler, då de lockar besökare från hela landet.

En av dessa festivaler, som är årligt återkommande, är musikfestivalen Summerburst. Summerburst hålls också i Göteborg, men har sitt ursprung i Stockholm, då den första upplagan av festivalen hölls på Stadion år 2011. Redan festivalens första år sålde biljetterna helt slut, vilket innebar att runt 13 000 människor trängde ihop sig under en heldag för att se artister som David Guetta, Avicii och Eric Prydz framträda. Festivalen är i huvudsak inriktad på elektronisk musik.

En annan festival som återkommer varje år är Stockholms Kulturfestival. Så som namnet antyder är det inte bara musik som förekommer på festivalen, utan en mängd olika programpunkter (faktiskt runt 500) relaterade till kultur på något sätt. Varje år besöks festivalen av runt 300 000 människor, som på festivalens många scener runt om stan kan uppleva saker som jazzmusik, klassisk musik, opera, stand up-komedi, street art, stadsvandringar, författarmöten, film, dans och fotouställningar. Festivalen anordnas av Kulturförvaltningen på uppdrag av Stockholms stad, och de allra flesta programpunkterna är kostnadsfria.Avicii

En annan festival som kombinerar musik och konst är Stockholm Music and Arts, som år 2016 tog plats på Skeppsholmen. Där var själva festivalområdet en konstutställning (med verk av konstnärer som Yayoi Kusama, Martin Bergström, Drömland och Katt Hernandez), medan artister som Ms. Lauryn Hill, Rufus Wainwright, Michael Kiwanuka, Titiyo och Cat Power framträdde.

Om du själv planerar att arrangera en festival i Stockholm, kommer du snart att inse att det krävs effektiv marknadsföring, både i sociala medier och på traditionellt vis, för att stå ut från mängden i den stora konkurrens av festivaler som råder i Stockholm. Ett bra sätt att just stå ut från mängden kan vara att skapa en professionell video om festivalen, och till exempel ta med tittarna bakom scenen under festivalens förberedelser. Du hittar ett produktionsbolag i Stockholm som kan hjälpa dig med liknande uppdrag på Megapixelab.se.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight